Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

«Ψάχνω τους μασόνους του Αγρινίου, αλλά δεν τους βρίσκω!»

 

Δήμαρχος: «Ψάχνω τους μασόνους του Αγρινίου, αλλά δεν τους βρίσκω!» Μια απίστευτη ιστορία

Αφοπλιστικός ο δήμαρχος Αγρινίου, σχετικά με το καθεστώς που διέπει την ιδιοκτησία των -υπό κατάρρευση- αποθηκών Ηλιού. Το μοναδικό κτίριο, αντί να αξιοποιηθεί, έχει καταστεί επικίνδυνο και εστία μόλυνσης
Ένα από τα κτίρια – σύμβολα της αστικής ανάπτυξης του Αγρινίου, την «χρυσή εποχή» του καπνού,  οι καπναποθήκες Ηλιού, συνεχίζουν να βρίσκονται στο έλεος του χρόνου με το καθεστώς που τις διέπει να είναι ασαφές , με αποτέλεσμα να μην υπάρχει προς το παρόν καμιά προοπτική για την διάσωση και ανάδειξή του.
Ο εκλιπών ιδιοκτήτης του κτιρίου, όρισε στην διαθήκη του, ένα Διοικητικό Συμβούλιο που υποτίθεται πως θα αποφάσιζε για την τύχη του κτιρίου, που όμως δεν έχει συνεδριάσει ποτέ.


«Στο Δ.Σ.  αυτό συμμετέχει και εκπρόσωπος του δήμου, ενώ συμμετέχουν και δυο μέλη της Μασονικής Στοάς του Αγρινίου, για την οποία ούτε γνωρίζω αν υπάρχει, ακόμη περισσότερο για το ποια είναι τα μέλη της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, όταν ρωτήθηκε σχετικά , κατά την πρόσφατη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, θέλοντας να καταδείξει πως δύσκολα μπορεί να βγει άκρη σχετικά με το ποιοι θα αποφασίσουν για την τύχη του ιστορικού κτίσματος.
Παλιότερα ο δήμος Αγρινίου, είχε προσφύγει την δικαιοσύνη σε μια προσπάθεια να περιέλθει σε αυτόν το κτίριο, αλλά τόσο πρωτόδικα, όσο και εφετειακά, έχασε την υπόθεση.


Παράλληλα, με πρωτοβουλία του δήμου Αγρινίου, το κτίριο είχαν επισκεφτεί και εκπρόσωποι του Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς, που έχει υλοποιήσει πανελλαδικά, σημαντικές παρεμβάσεις σε ιστορικά κτίρια δημιουργώντας μουσεία καπνού κλπ. Σκοπός της δημοτικής αρχής, ήταν το κτίριο να γίνει μουσείο καπνού, αλλά το υφιστάμενο καθεστώς, είναι αποτρεπτικό για κάτι τέτοιο.
«Δυστυχώς, ο Δήμος δεν έχει καμιά δικαιοδοσία και το κτίριο έχει αφεθεί στην τύχη του» σημείωσε ακόμη ο δήμαρχος Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου