Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ψήφισμα διαμαρτυρίας των Κλεπαιτών Προς τον Δήμαρχ Ναυπακτίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΛΕΠΑΪΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ήβης 13, 111 46 – Γαλάτσι. Τηλ. 210 2220347
Fax. 210 2137755   email: szoganas@mycosmos.gr

Προς :   Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Ιωάννη Μπουλέ
              Ιλάρχου Τζαβέλα 37, 30300 Ναύπακτος

Κοιν.:   1.  Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παντελή Πατούχα
             2. Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου

Συν. :   Ψήφισμα Γεν. Συνέλευσης

Ημερ.:  10-2-2012

Θέμα :  Προβλήματα στο Δ.Δ. Κλεπάς


Κύριοι,

Το Νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, σας εύχεται Καλή και δημιουργική χρονιά και σας αποστέλλει το ανωτέρω συνημμένο ψήφισμα, για τις δικές σας ενέργειες.

Ευελπιστώντας ότι θα δείτε θετικά τα θέματα του ψηφίσματος, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΖΩΓΑΝΑΣ                                              ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ
Τηλ. 6974 554949                                                        Τηλ. 6974405963


Υ.Γ. Παράκληση, το συνημμένο ψήφισμα, να ανατυπωθεί και να διανεμηθεί στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.







ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΛΕΠΑΪΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ήβης 13, 111 46 – Γαλάτσι. Τηλ. 210 2220347


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Εμείς τα μέλη του Συλλόγου Κλεπαϊτών Αθήνας, κατά την σημερινή τακτική 5-2-2012 Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, για την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στο χωριό μας Κλεπά του Δήμου Ναυπακτίας, ως αναφορά τα κάτωθι:

1.      ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

Παρ’ όλες τις επί σειρά ετών, εκ μέρους του Συλλόγου μας, ενέργειες και καταγγελίες, καθώς επίσης την πλήρη ενημέρωση του τέως Δήμου Πλατάνου με όλες τις μελέτες, προτάσεις του Ι.Γ.Μ.Ε. και την σχετική αλληλογραφία, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια και δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του χωριού μας, με αποτέλεσμα και σήμερα πολλά σπίτια  εξακολουθούν να παρουσιάζουν σοβαρές ζημιές και να είναι εύλογη η ανησυχία μας για την ασφάλεια των κατοίκων και των περιουσιών τους.

2.      ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Η από 1-1-2011, εκ μέρους του Δήμου Ναυπακτίας, παύση περισυλλογής των σκουπιδιών με μικρό απορριμματοφόρο όχημα και η αλλαγή τοποθέτησης των κάδων μόνο στον κεντρικό δρόμο του χωριού μας, οι οποίοι απέχουν από 150 μ. έως 200 μ από τα περισσότερα σπίτια και με απότομη κλίση λόγω της μορφολογίας του εδάφους, καθιστά δυσχερή έως αδύνατη σε ποσοστό μεγαλύτερη του 70 %, την εναπόθεση σκουπιδιών σ’αυτούς.
    Αναγκαστικά, με αποκλειστική υπαιτιότητα του Δήμου Ναυπακτίας, πετιούνται στα ρέματα και τα οποία, όπως είναι φυσικό με τις βροχοπτώσεις, καταλήγουν στον ταμιευτήρα του Ευήνου που ως γνωστό το νερό του χρησιμοποιείτε μέσω του δικτύου της Ε.ΥΔ.Α.Π. ως πόσιμο από τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου της Αττικής και των γύρω νομών, με όλες τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών.  

3.      ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Το οδικό δίκτυο της 24ης οδού ( Ναύπακτος- Ψηλός Σταυρός ) και ιδιαίτερα το τμήμα από Αγ. Δημήτριο - Περδικόβρυση - Κλεπά – Αράχωβα – Ψηλός Σταυρός, βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.
Ως γνωστό ο ασφαλτοτάπητάς του έχει να συντηρηθεί πάνω από δέκα χρόνια (εκ κατασκευής του), με αποτέλεσμα να έχει πολλές και συχνές λακκούβες και ρωγμές, οι οποίες, όπως είναι φυσικό, δημιουργούν ζημιές στα διερχόμενα οχήματα, αλλά ιδιαίτερα, εγκυμονούν μεγάλο κίνδυνο στην ασφάλεια των επιβαινόντων σ’ αυτά.

4.      ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ

Να επισημανθεί και να μεταφερθεί, μέσω του κ. Δημάρχου Ναυπακτίας, στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές, η έλλειψη αστυνόμευσης της περιοχής μας, με αποκορύφωμα τα συχνά κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών σε σπίτια και εκκλησίες του χωριού μας, τα δύο τελευταία χρόνια, ώστε να ληφθή οποιαδήποτε μέριμνα εκ μέρους των, για την ασφάλεια των κατοίκων και των περιουσιών στο χωριό μας.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρόν ψήφισμα, ζητώντας από τον κ Δήμαρχο Ναυπακτίας να μας απαντήσει εγγράφως για τα ανωτέρω θέματα, δίνοντας εντολή στο Νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου:
·         Να αποστείλει το παρόν ψήφισμα στο κ. Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Ιωάννη Μπουλέ, με κοινοποίηση σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, με την επιθυμία μας προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να αναγνωσθή στο πρώτο, μετά την παραλαβή του, Δημοτικό Συμβούλιο. 
·         Σε περίπτωση που το Νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου κρίνει ότι δεν είναι ικανοποιητικές οι απαντήσεις του κ. Δημάρχου, λόγω της σοβαρότητας των ανωτέρω θεμάτων, να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια κρίνει σκόπιμη.
·         Να δημοσιοποιήσει το παρόν ψήφισμα με κάθε μέσο.


                                                                                 Εντολή Γενικής Συνέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου