Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης για τη «Μεγάλη Ελλάδα»

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Μοσκατιέλο, μαζί με τον δήμαρχο του Κάβε Ντεϊ Τιρένι, Μάρκο Γκάλντι, ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν τους μισθούς τους για τη διάσωση της χώρας μας.
Ο Μοσκατιέλο επανήλθε με επιστολή, που απέστειλε σε οκτώ χιλιάδες Ιταλούς δημάρχους και η οποία κοινοποιείται και τον Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Εκεί, τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η απόφασή της πόλης του, όπως και εκείνη της Κάβα Ντεϊ Τιρένι, μπορεί να είναι σταγόνα στον ωκεανό, αλλά είναι, συγχρόνως, μια κίνηση που και άλλοι πρέπει να μιμηθούν».
«Πιθανώς δεν υπάρχει ακόμη πλήρης επίγνωση του τι σημαίνει μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας. Ένας μεγάλος κίνδυνος που αν γίνει πραγματικότητα, η Ιταλία και ολόκληρη η Ευρώπη θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότατο τίμημα. Με αλυσιδωτές καταστρεπτικές συνέπειες. Ένα ντόμινο είναι έτοιμο να ξεκινήσει, αν δεν παρέμβουμε αμέσως, με καθοριστικά μέτρα. Η κοινή προσπάθεια της Ευρώπης πρέπει να είναι ανάλογη με την ανεκτίμητη αξία της ελληνικής ιστορίας. Της το οφείλουμε, διότι μπορέσαμε να γίνουμε αυτοί που είμαστε, χάρη στη φιλοσοφία, την επιστήμη, το θέατρο, την ποίηση και τις τέχνες που γεννήθηκαν σε τούτη την χώρα. Αυτή την φορά, ο πρώτος μαικήνας της Ελλάδας πρέπει να είναι η Ευρώπη», καταλήγει η επιστολή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου