Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Ναύπακτο


Κατρακυλά ο υδράργυρος και ενισχύονται οι ΒΑ άνεμοι.

Τοπικές χιονοπτώσεις στα προσήνεμα.

Μεταβολή του καιρού με σημαντικότερες χιονοπτώσεις από το βράδυ της Τετάρτης.


Η περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και η ενίσχυση των βορειοανατολικών ανέμων θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα το νέο εικοσιτετράωρο (Δευτέρα). Σε ότι αφορά τις χιονοπτώσεις, αυτό που ως πρόλογο έχω να σας πω φίλοι μου είναι ότι η Χιόνη της μυθολογίας μας είχε πατέρα το Βορέα, αλλά οι πρόγονοί μας βλέποντας ότι αυτό δεν επαρκεί είχαν την εκπληκτική έμπνευση να την παντρέψουν με τον υγρό Ποσειδώνα. Φαίνεται λοιπόν ότι στην προκειμένη περίπτωση ο θεός της θάλασσας δεν βοηθάει και πολύ τη σύζυγό του. Παρόλα αυτά, με την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και την ενίσχυση του ΒΑ ρεύματος δεν θα λείψουν οι χιονοπτώσεις στις προσήνεμες περιοχές, αλλά κατά πάσα πιθανότητα οι αξιόλογες χιονοστρώσεις θα περιοριστούν στις περιοχές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αναχαίτισης του βοριά όπως π.χ. είναι η ανατολική Μαγνησία, η Εύβοια και τα ορεινά της Κρήτης. Σε ότι αφορά τη συνέχεια, η βοήθεια για σημαντικές χιονοπτώσεις θα μας έλθει το βράδυ της Τετάρτης από τη Δύση με τη μορφή ενός βαρομετρικού χαμηλού που θα φέρει αρκετή υγρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση.
Την Τρίτη (31/1) στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία-Βόρειες Σποράδες, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις και στις νοτιότερες πεδινές περιοχές βροχή ή χιονόνερο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Α-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο Β-ΒΑ 7 με 9 μποφόρ με τάση εξασθένησης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Ολικός παγετός θα σημειωθεί στις περισσότερες περιοχές της βόρειας χώρας.
Την Τετάρτη (1/2) αρχικά θα συνεχιστούν οι καιρικές συνθήκες της Τρίτης, αλλά από τις βραδινές ώρες αναμένεται βαθμιαία μεταβολή του καιρού στη δυτική Ελλάδα και αργότερα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και τις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις που τοπικά θα είναι έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Α-ΝΑ 6 με 8 μποφόρ και στο Αιγαίο Β-ΒΑ 6 με 7 και τοπικά το πρωί 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Την Πέμπτη (2/2) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά αλλά πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ΝΑ 6 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο Α-ΒΑ 5 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ στα νότια σε νοτιοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη δυτική και νότια Ελλάδα.
Την Παρασκευή (3/2) στη βορειοανατολική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και στα δυτικά πιθανώς καταιγίδες. Τα χιόνια βαθμιαία θα περιοριστούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα γίνουν παντού νότιοι με ένταση 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο σε όλη τη χώρα.
ΗμερομηνίαΚαιρός ΠεριγραφήΘερμ °C
Συννεφιά με πιθανή βροχή
Λεπτομέρειες...
Χαμηλή: 3  oCΑΒΑ  με
 18 km/h
Συννεφιά το πρωί,  πιθανή βροχή αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συννεφιά τη νύχτα.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 5  oC
Χαμηλή: 2  oC
ΑΒΑ  με
 20 km/h
Συννεφιά το πρωί,  πιθανή βροχή ή χιονόνερο αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυξημένη συννεφιά τη νύχτα.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 3  oC
Χαμηλή: 1  oC
ΑΒΑ  με
 23 km/h
Αυξημένη συννεφιά το πρωί,  λίγο χιονόνερο ή χιόνι αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χιονόνερο ή χιόνι τη νύχτα.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 4  oC
Χαμηλή: 1  oC
Α  με
 19 km/h
Βροχή ή χιονόνερο το πρωί, ασθενής βροχή αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό για το υπόλοιπο της ημέρας.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 8  oC
Χαμηλή: 2  oC
Α  με
 18 km/h
Συννεφιά το πρωί, ασθενής βροχή για το υπόλοιπο της ημέρας.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 10  oC
Χαμηλή: 6  oC
ΑΝΑ   με
 10 km/h
Ασθενής βροχή.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 11  oC
Χαμηλή: 6  oC
Ν  με
 13 km/h

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου