Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Σκηνές Φαρ-Ουέστ στη Φιλοθέη Δωρίδας



 
     Σκηνές Άγριας Δύσης εκτυλίχθησαν  το απόγευμα της Κυριακής  στην περιοχή Άγιος Δημήτριος εντός του οικισμού του δ.δ. Φιλοθέης του πρώην Δήμου Ευπαλίου και νυν Δήμου Δωρίδας.
Συγκεκριμένα, εθεάθησαν να βόσκουν ελεύθερα 12 βοοειδή τα οποία έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τόσο τον Δήμο όσο και τους κατοίκους του χωριού. Ο Πρόεδρος του τ.δ. Ανδρέας Καλαντζής επιχείρησε να οδηγήσει τα βόδια σε πλησίον περιφραγμένο χώρο ειδοποιώντας συγχρόνως συγχωριανούς του και τον αδελφό του π. Αντιδήμαρχο Ευπαλίου.
Σύμφωνα με δήλωση του κ. Καλαντζή, εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης των βοοειδών κ. Β.Θ. οδηγώντας ένα τζιπ 4Χ4 και με ταχύτητα προσπάθησε ανεπιτυχώς να πέσει πάνω του… Εν συνεχεία, ο Β.Θ αποβιβάσθηκε του αυτοκινήτου και κρατώντας μία «λάμα» (μαχαίρι) επετέθη κατά του Προέδρου του Τ.Σ. απειλώντας τον «ήρθε το τέλος σου»,με τον οποίο συνεπλάκησαν… 
Πάντα, κατά τον κ. Καλαντζή, μετά από 20 λεπτά περίπου έφθασαν στο σημείο οι ειδοποιηθέντες συγχωριανοί του (4 άτομα) οι πρώτοι των οποίων τους «διαχώρισαν» και  κ. Β.Θ. βλέποντας και τους άλλους  αναχώρησε αφού πρώτα έδιωξε τα βοοειδή προς τους στάβλους του που βρίσκονται στη δασώδη περιοχή «Καστανιά» ανάμεσα στα χωριά Τρικόρφου και Φιλοθέης.
Κατόπιν αυτού, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. κος Ανδρέας Καλαντζής ειδοποίησε την Αστυνομία Ευπαλίου δύο άντρες της οποίας , επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες , μετέβησαν στον στάβλο του κ. Β.Θ. προς σύλληψή του, πράγμα το οποίο δεν επετεύχθη και κατατέθηκε Μήνυση. Κατόπιν ειδοποιήθηκε  ο Αντιδήμαρχος Ευπαλίου κ. Ευσταθίου, ο Δήμαρχος κ. Καπεντζώνης και  Πρόεδρος της «Επιτροπής Έλεγχου Ζώων και Ελεύθερης Βοσκής» κ. Αθανάσιος Κοκμοτός στ Λιδορίκι…
Στην Φιλοθέη μετέβησαν ο Δήμαρχος και  κ. Κοκμοτός οι οποίοι ενημερώθηκαν  λεπτομερώς για τα συμβάν, ενώ τη Δευτέρα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο π. Δημοτικό Κατάστημα Ευπαλίου όπου εξετάσθηκαν  όλες οι προηγούμενες σχετικές «παραβάσεις» για τις οποίες έχουν επιβληθεί πρόστιμα στον κ. Β.Θ..
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως σήμερα  κ. Καλαντζής μετέβη στην Άμφισσα και κατέθεσε στον κ Εισαγγελέα ενώ ζήτησε «Προστασία». Ωστόσο ο κος Β.Θ. παραμένει εξαφανισμένος στην προσπάθειά του να αποφύγει το αυτόφωρο και ως εκ τούτου δεν ήταν δυνατόν να λάβουμε και παρουσιάσουμε και τις δικές του θέσεις επί του συμβάντος!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου