Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

500.000 Έλληνες αλλάζουν κλάδο εργασίας

Σε κλάδους με εξωστρέφεια και προοπτική θα στραφούν περισσότεροι από 500.000 Έλληνες είτε ως εργαζόμενοι είτε ως επιχειρηματίες τα επόμενα χρόνια. "Κλειδί" η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό
Σε εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, ο πρόεδρός του, Κ. Μίχαλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη, να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας και να επαναπροσδιοριστεί η εικόνα της διεθνώς.
"Ο στόχος αυτός δεν μπορεί να επιτευχθεί στο επίπεδο της επικοινωνίας και μόνο. Χρειάζεται ουσία. Χρειάζεται να αλλάξουν πράγματα. Χρειάζεται να αλλάξουν δομές, διαδικασίες, αλλά και νοοτροπίες, αντιλήψεις και πρότυπα. Σίγουρα δεν μπορούν να γίνουν όλα μέσα σε μια μέρα", σημείωσε.
Όπως τόνισε με αφορμή την πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, η χώρα μας  διαθέτει σήμερα μία από τις πιο ασφυκτικά ρυθμιζόμενες αγορές στην Ευρώπη.
"Με κλειστά επαγγέλματα, με κλειστές αγορές, με αμέτρητους περιορισμούς σε κάθε είδους δραστηριότητα. Ετσι, κλείνει ο δρόμος για νέες επιχειρηματικές ιδέες και κινήσεις, που μπορούν να κάνουν ανταγωνιστικότερα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της χώρας", υπογράμμισε ο κ. Μίχαλος.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ αναφέρθηκε ακόμη στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, και συγκεκριμένα:
- τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου, σταθερού και ανταγωνιστικού φορολογικού πλαισίου,
- την απλούστευση και την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης νέων επιχειρήσεων και επενδύσεων, ειδικά σε διεθνώς εμπορεύσιμους κλάδους,
- την αποσαφήνιση των όρων και προδιαγραφών για τις χρήσεις γης και
- τη ριζική αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου