Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Σας είχα προειδοποιήσει ........

Από τις 22 Σεπτεμβρίου, κατά τη συζήτηση της τροπολογίας του Υπουργείου Οικονομικών για το τέλος ακινήτων, είχε επισημάνει, ο Τομεάρχης Περιφερειακής Πολιτικής της ΝΔ, Κωστής Μουσουρούλης πως είναι προβληματική, πέρα από οικονομικής ή συνταγματικής πλευράς, και από πλευράς ενεργειακής, υπενθυμίζοντας  την αρχική διάταξη στο Κοινοτικό δίκαιο  για την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών.

Κ. Μουσουρούλης: Σας είχα προειδοποιήσει εδώ και 2 μήνες…
Το θέμα έρχεται ξανά στην επικαιρότητα μετά την ανάδειξη, από τον ευρωβουλευτή κ. Χουντή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, του ζητήματος συμβατότητας του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, με τις διατάξεις της Κοινοτικής νομοθεσίας για την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών ενέργειας.
«Προ τριμήνου, ενσωματώνοντας την Οδηγία 54/2003, ψηφίσαμε μια διάταξη για την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών ενέργειας.
Έλεγε αυτή η διάταξη, συγκεκριμένα επρόκειτο για το άρθρο 3 παράγραφος 5 της Οδηγίας- ότι πρέπει να λαμβάνονται μέτρα από τις Κυβερνήσεις που να προστατεύουν τον καταναλωτή προς την κατεύθυνση της αποφυγής της διακοπής της σύνδεσής του. Αυτό ψηφίσαμε.
Και κάτι ακόμα. Η διάταξη προέβλεπε και μέτρα προστασίας όλων των καταναλωτών στις απομακρυσμένες περιοχές και όχι μόνο των ευάλωτων….
Πείτε μου, για το Θεό, πώς είναι δυνατόν να έρχεστε τώρα να κόβετε το ρεύμα σε εκείνους τους καταναλωτές που από την πολιτική σας κατέστησαν ευάλωτοι ενεργειακά; Δεν ήταν πριν, εσείς, με την πολιτική σας, τους καταστήσατε ευάλωτους. Πώς είναι δυνατόν; Παραβιάζετε την ίδια τη δική σας νομοθεσία.…», είχε τότε δηλώσει ο βουλευτής Χίου, της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως.


Newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου