Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Επεισόδια στην Αθήνα!

Εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το Σύνταγμα, όταν αστυνομικοί έριξαν χημικά για να απαντήσουν στις βόμβες μολότοφ και τον πετροπόλεμο. Στις φλόγες παραδόθηκε φυλάκιο των Ευζώνων στον περίβολο της Βουλής, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Νωρίτερα διαδηλωτές πέρασαν τον φράχτη και ανέβηκαν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
-Νεαροί με καλυμμένα τα πρόσωπα πετούν πέτρες κατά των ανδρών της αστυνομίας έξω από τη Βουλή.
-Εμπρησμός του φυλακίου του αξιωματικού της Προεδρικής Φρουράς έξω από τη Βουλή. Τη φωτιά έσβησαν άνδρες της Πυροσβεστικής. Μάχες στον περίβολο του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη.
-Επεισόδια στα Προπύλαια και στην οδό Ακαδημίας, η αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων, για να απωθήσει ομάδες ατόμων που επιτίθενται με πέτρες.
-Οι διαδηλωτές πέρασαν από τον φράχτη και έχουν φτάσει στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
-Συνεχείς επιθέσεις από κουκουλοφόρους κατά του φράχτη έξω από το Κοινοβούλιο και απώθηση από τις αστυνομικές δυνάμεις.
-Συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στον οδό Ακαδημίας, στο ύψος τη ΕΣΗΕΑ, ενώ κουκουλοφόροι προκάλεσαν φθορές σε τράπεζα στην οδό Κοραή.
-Ιδιοκτήτες ταξί επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Κριεζώτου. Οι αυτοκινητιστές άναψαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών και οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψεις χημικών.
-Διαδηλωτές επιχείρησαν να μετακινήσουν τον φράχτη που έχει τοποθετηθεί στην Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από τη Βουλή. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης για τους απωθήσουν.
-Επεισόδια μικρής έντασης, όταν  ομάδα  40 περίπου ατόμων, φορώντας κράνη, απωθήθηκαν από διαδηλωτές στο Σύνταγμα.
-Διμοιρία των ΜΑΤ δέχθηκε επίθεση με βόμβες μολότοφ μπροστά από το Εθνικό Τυπογραφείο. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών.
Σύμφωνα με ανεπίσημες εκτιμήσεις της Αστυνομίας, οι διαδηλωτές είναι δεκάδες χιλιάδες, ίσως ξεπερνούν τις 100.000. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών.
Εικόνες από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας κάνουν τον γύρο των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών πρακτορείων του κόσμου.

in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου