Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο ακαδημαϊκός κος Βασίλειος Μαρκεζίνης, με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ», θα μιλήσει στην πόλη μας, στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου και ώρα 20:00.
Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Ροταριανός Όμιλος Αγρινίου και η Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος.
Ο πολυσυζητημένος ακαδημαϊκός έλαβε το πρώτο του πτυχίο με βαθμό 10 και το πρώτο διδακτορικό του με άριστα από την Νομική Σχολή Αθηνών. Διετέλεσε καθηγητής στα πανεπιστήμια του Τέξας, του Λονδίνου, του Λάϊντεν (Ολλανδία) και της Οξφόρδης. Επιπλέον, έχει διδάξει σε είκοσι πέντε πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, έχει συγγράψει τριάντα βιβλία και πάνω από εκατόν τριάντα νομικά άρθρα, τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε νομικά περιοδικά σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, πορτογαλικά και κινεζικά.
Είναι μέλος διεθνών Ακαδημιών, έχει δε τιμηθεί με υψηλότατες διακρίσεις και του έχουν απονεμηθεί τίτλοι και βραβεία από την Ελληνική πολιτεία, τη Γαλλική, την Ιταλική, καθώς και τη Γερμανική.
Τέλος, για τις εξαίρετες υπηρεσίες που έχει προσφέρει στις διεθνείς νομικές σχέσεις, έλαβε το 2005 τον τίτλο του Ιππότη από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ και στη Βρετανία φέρει τον τίτλο του Sir.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου