Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Α. Στρίμπερης: «Συντάσσονται νέες υγιείς πολιτικές δυνάμεις… Η χώρα δε θα αφεθεί σε υπόδουλες δυνάμεις..»


ΠΗΓΗ: Εφημερίδα  "νέο Άστρο"

«Καλύτερα καταστροφή, παρά λάθος σωτηρία..»
Ο πατριώτης μας Δικηγόρος της Αθήνας, κ. Αλέξανδρος Ι. Στρίμπερης, γνωστός και γνώστης της πολιτικής σκηνής και της σημερινής κατάστασης της χώρας,  παρακολουθεί με ανησυχία τα γεγονότα και μας εκφέρει την γνώμη του:

«Ο τόπος βρίσκεται σε μία φθίνουσα πορεία η οποίο οφείλεται σε διαχρονικές διακομματικές ευθύνες των πολιτικών δυνάμεων που κυβέρνησαν μετά την μεταπολίτευση καθώς και στο ότι ο εκάστοτε αντιπολιτευτικός λόγος υπήρξε ευκαιριακός προκειμένου να αποσπά - εξαπατά τους ψηφοφόρους. Ήταν αναμενόμενα τα αποτελέσματα όσον αφορά το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα. Ήταν οφθαλμοφανέστατη η επιδείνωση των μεγεθών για το δημόσιο χρέος τουλάχιστον μια 10ετία πριν. Δεν υπήρξε ενδιαφέρον για παραγωγή, ανάπτυξη και προοπτική και θέλησαν να κοιμίσουν το λαό υπόσχοντάς του ευχάριστες στιγμές κι εύκολες λύσεις.
Χρειάζεται νέο πολιτικό ξεκίνημα από νέες πολιτικές δυνάμεις που δεν βαρύνονται με αμαρτήματα και βαρίδια του παρελθόντος, προκειμένου να υπάρξει μία Εθνική στόχευση, τόσο στον οικονομικό όσο και στον εθνικό τομέα της χώρας.
Θεωρώ ότι η λαϊκή ετυμηγορία έχει βαρύνουσα σημασία αυτή την ώρα. Οι ώρες ευθύνης και υπευθυνότητας, σκέψεων λόγου και πράξης, πρέπει να περάσει στα χέρια του λαού, προκειμένου να τιμωρήσει ή να «ανταμείψει» τον παρωχημένο πολιτικό λόγο και να οδηγήσει τη χώρα σε νέες καταστάσεις με νέες πολιτικές δομές για ανάπτυξη και προοπτική.
Καλύτερα μια αληθινή καταστροφή προκειμένου να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο, παρά μια λάθος σωτηρία. Η ευθύνη των πολιτικών για τη σήψη, τη διαφθορά και την γραφειοκρατία στο δημόσιο βίο της χώρας, είναι τεράστια. Ανάλογα τεράστια είναι και η ευθύνη των εκάστοτε κρατούντων συντεχνιών, κομματαρχών και κομματικών πατρόνων.
Ως εδώ και μη παρέκει!..
Η νέα Ελλάδα χρειάζεται όραμα, προοπτική, χαρά. Η μελαγχολία, η ψυχική κόπωση, καταθλίβει κάθε αναγεννητική προσπάθεια. Είναι καιρός, κύριοι του παλαιού, να αποσυρθείτε. Έχετε, πλέον, λίγα περιθώρια. Διαφορετικά, σε λίγο, θα κρύβεστε!...».
Ερώτηση: Υπάρχουν στον ορίζοντα, τίμιες και υγιείς πολιτικές δυνάμεις;
«Νομίζω ότι υπάρχουν και. συντάσσονται! Δεν πρόκειται η χώρα να αφεθεί στην παρακμή και σε υπόδουλες καταστάσεις!..».
Ερώτηση: Ο Ελληνικός λαός, θα αντέξει στην ανεργία και την φτώχια;
«Η φτώχια και η ανεργία θα κορυφωθεί στο άμεσο προσεχές μέλλον και θα ζήσουμε έντονες στιγμές κοινωνικών αναταράξεων. Διαλύεται ο κοινωνικός ιστός της Ελληνικής κοινωνίας. Η μεσαία τάξη παραλύει και υφίσταται τεράστιο πρόβλημα εξελισημότητας των παιδιών της μεσαίας και κατωτέρας τάξης. Η γήρανση του πληθυσμού, η ανεργοποίηση νέων ατόμων από το παραγωγικό γίγνεσθαι, μέσω πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και εθελουσίων εξόδου αποτελεί τις πυρίτιδες του ασφαλιστικού μας προβλήματος.. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Χρειάζεται υπευθυνότητα, λογική και νέα οικοδόμηση. Η συνεχώς αυξανόμενη φορομπηχτική πολιτική, δεν έχει άλλα περιθώρια διότι απλούστατα λαός δεν αντέχει. Έχουμε φτάσει στο ναδίρ της υπόστασής μας. Ντροπή σας, κύριοι, που φτάσατε εδώ αυτή τη χώρα. Λίγη αιδώς, δεν βλάπτει.»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου