Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Απατεώνες «εφοριακοί»

 Εθεάθησαν γύρω στην περιοχής της Παραβόλας
Αιτωλ/νια: Απατεώνες «εφοριακοί» στη Βαρειά Εθεάθησαν γύρω στην περιοχής της Παραβόλας

Φαίνεται ότι η μόδα των «μαϊμού» δημοσίων λειτουργών έχει πάρει διαστάσεις στη χώρα και επισκέπτεται ανά διαστήματα και την περιοχή μας. Πριν από λίγες μέρες, σύμφωνα με ντόπιους που μετέφεραν την εμπειρία τους στο agrinionews.gr, επισκέφτηκαν ζευγάρι ηλικιωμένων, τρία άγνωστα πολύ καλοντυμένα άτομα-αυτό ήταν το πρώτο που παρατήρησαν οι παθόντες- προσποιούμενοι τους εφοριακούς, στη Βαρειά της Παραβόλας. Σύμφωνα με όσα περιέγραψε το ζευγάρι των ηλικιωμένων τους παρουσίασαν κάποια χαρτιά σύμφωνα με τα οποία ο γαμπρός τους χρωστούσε στις αρχές(!) 500 περίπου ευρώ από ληξιπρόθεσμα χρέη…
Ήταν μάλιστα τόσο πειστικοί που οι δυο άτυχοι ηλικιωμένοι δεν φαντάστηκαν ότι μπορεί να ήταν κάποια απάτη. Έτσι εύκολα έβγαλαν και έδωσαν στους αγνώστους το υποτιθέμενο χρέος προκειμένου να γλιτώσει ο γαμπρός τους. Το…κλιμάκιο των δραστών φυσικά έγινε καπνός με τα χρήματα. Το πολύ σημαντικό, πάντως, είναι ότι φαίνεται να γνώριζαν και ότι υπήρχαν τα χρήματα αυτά αλλά και ότι τα θύματά τους είναι σε θέση να παραπλανηθούν από κάτι τέτοιο.
Υπάρχουν, δε, πληροφορίες ότι η τριάδα εθεάθη και έξω από την Παραβόλα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί ανάλογο κρούσμα.
Περιττό είναι να ειπωθεί ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και περισσότερο στους ηλικιωμένους που δεν τους επισκέπτονται συχνά οι δικοί τους.
Aξίζει πάντως να αναφερθεί, ότι την ίδια μέρα από πορτοφόλι σε γειτονικό σπίτι εκλάπησαν 1350 ευρώ . Μάλιστα, όπως ενημερωθήκαμε τα συνεχόμενα κρούσματα εγκληματικότητας στην περιοχή έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της εγκατάστασης συστημάτων συναγερμών στις ακίνητα από την πλευρά των ιδιοκτητών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου