Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ



ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1955

Επίσκεψη Διοικητή 2470 Περιφέρειας Δ.Ρ.,
ίδρυση ομίλου
Rotaract
και σεμινάριο
R.Y.L.A. στο Ορεινό Καταφύγιο

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε η επίσημη ετήσια επίσκεψη του Διοικητού της 2470 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ ρ. Νικόλαου Μακρυγιάννη, συνοδευόμενου από τον υποδεδειγμένο Διοικητή (2013-2014) ρ. Κοσμά Χουτουριάδη, στον Ροταριανό Όμιλο Αγρινίου.
Στα γραφεία του Ομίλου πραγματοποιήθηκε Δ. Σ. στο οποίο προήδρευσε ο Διοικητής και συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας του Ομίλου, επίτευξης στόχων καθώς και γενικότερα θέματα προσφοράς σε Διεθνές και κυρίως σε Περιφερειακό επίπεδο.
Το βράδυ πραγματοποιήθηκε συνεστίαση σε γνωστό κοσμικό κέντρο του Αγρινίου, όπου παραβρέθηκαν ο Διοικητής, μέλη και φίλοι του Ρ. Ο. Αγρινίου. Ξεκίνησε με καλωσόρισμα του προέδρου του Ρ. Ο. Αγρινίου ρ. Κώστα Μυλωνά, ο οποίος εκτός των άλλων τόνισε και την ιδιαίτερη σημασία της βραδιάς αφού ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και ιδρύθηκε ο Όμιλος Rotaract (από το Rotary in Action) Αγρινίου που περιλαμβάνει νέους και νέες από 18 έως 28 ετών, παραδίδοντας την ιδρυτική χάρτα στον Πρόεδρό του Αντώνη Πιτταρά.
Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου Rotaract, ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε «… σας καλώ όλους, να εργαστούμε συλλογικά ώστε το ιδεώδες της εθελοντικής προσφοράς να αποτελέσει τον φάρο που θα μας καθοδηγήσει για ένα καλύτερο αύριο».
Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του Διοικητή ο οποίος αναφέρθηκε στην κοινωνική προσφορά λέγοντας χαρακτηριστικά «… μερικά χρόνια αργότερα όταν κάποιοι θα θελήσουν να αξιολογήσουν το πέρασμά μας από τούτη τη ζωή, θα αναζητήσουν ένα κριτήριο. Και το κριτήριο αυτό θα είναι όχι το τι πήραμε, αλλά το τι δώσαμε». Συνέχισε σταχυολογώντας διαχρονικά την προσφορά του Ρόταρυ σε Διεθνές επίπεδο, με συγκεκριμένα παραδείγματα και τελειώνοντας τόνισε «Ο εθελοντισμός δεν είναι ούτε επιλογή, ούτε εναλλακτική λύση. Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη».
Εκτός των παραπάνω Ο Ρ.Ο. Αγρινίου για πολλοστή φορά πραγματοποίησε, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, το RYLA (Rotary Youth Leadership Award ), διήμερο σεμινάριο (δωρεάν) για νέους 19 έως 28 ετών, στο Καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου Αγρινίου στο Παναιτωλικό. Εισηγητές και νέοι έμειναν ενθουσιασμένοι από τον χώρο και εξέφρασαν την επιθυμία επανάληψής του στον ίδιο χώρο και την επόμενη χρονιά. Ο πρόεδρος του Ρ.Ο. Αγρινίου Κώστας Μυλωνάς μεταξύ άλλων τόνισε πως «γίνονται προσπάθειες από τον Όμιλό μας ώστε να καθιερώσουμε το Ορεινό Καταφύγιο του Παναιτωλικού ως μόνιμο χώρο ετήσιας διοργάνωσης του Ryla, με σκοπό την καλύτερη επίτευξη των στόχων του σεμιναρίου και ταυτόχρονα την ανάδειξή του ως προορισμό». Τα θέματα του διημέρου αφορούσαν την ανάπτυξη δεξιοτήτων ηγεσίας με βιωματικά παιχνίδια, δραστηριότητες υπαίθρου, βελτίωση ατομικών ικανοτήτων, ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και κοινωνικής προσφοράς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου