Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: "Οι έλληνες... μπορούν"!

Ο δρόμος των Ελλήνων προς τη φτώχεια και η χρεοκοπία των νοικοκυριών

Ο δρόμος των Ελλήνων προς τη φτώχεια και η χρεοκοπία των νοικοκυριώνΟ εργένης των 600 ευρώ θυσιάζει δύο μισθούς. Το ζευγάρι των ιδιωτικών υπαλλήλων χάνει το ένα τέταρτο του εισοδήματός του και ζει ακόμη υπό το φόβο της απόλυσης.
Συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι είναι πιθανό να χρειαστεί να ζήσουν με τα μισά χρήματα.
Οι στατιστικές περιγράφουν με τα μελανότερα χρώματα το μέγεθος μιας τραγωδίας: περίπου 600.000 Έλληνες παζαρεύουν με τις τράπεζες την αναχρηματοδότηση των δανείων τους, καθώς δεν μπορούν πλέον να αποπληρώσουν δάνεια και κάρτες. Περισσότεροι από 800.000 Έλληνες είναι χωρίς δουλειά και όλες οι προβλέψεις κάνουν λόγο για έναν εφιαλτικό χειμώνα.
Η «Κυριακάτικη Ελεθυροτυπία» φιλοξενεί σήμερα ένα αφιέρωμα με παραδείγματα πολιτών και τα ποσά που χάνουν λόγω των μέτρων. Αν συνυπολογιστούν όλα τα μέτρα του μνημονίου, προκύπτει ότι τα οικογενειακά εισοδήματα μειώθηκαν – ή θα μειωθούν, καθώς πολλά από τα μέτρα ενεργοποιούνται το επόμενο διάστημα – από 20% έως και 50%.
Οικογενειακοί προϋπολογισμοί ανατρέπονται, καθώς, με τέτοια ποσοστά περικοπής, τα νοικοκυριά, είναι υποχρεωμένα να περικόψουν ακόμη και ανελαστικές δαπάνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου