Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ή διακοπή ρεύματος χωριών στο δ.σ. Ναυπακτίας

Παρέμβαση του κυρίου Χρήστου Εγγλέζου, Δημοτικού Συμβούλου Ναυπακτίας, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, για το θέμα της αυθαίρετης διακοπής του ρεύματος σε κολώνες φωτισμού στα χωριά Χόμορη και Γραμμένη Οξυά Ναυπακτίας.

Κύριε Δήμαρχε, Κύριοι Πρόεδροι, Αγαπητοί συνάδελφοι

Θα ήθελα να κάνω μια καταγγελία στο Σώμα όσο αναφορά την απαράδεκτη πράξη της ΔΕΗ.
Την περασμένη εβδομάδα Παρασκευή στις 16/09/2011  έγινε κάτι πρωτοφανές στα διαμερίσματα Γραμμένης Οξιάς και Χώμορης. Η ΔΕΗ αυθαίρετα αποξήλωσε όλα τα φώτα του χωριού, στις πλατείες και στους μαχαλάδες, με αποτέλεσμα τα χωριά να βυθιστούν στο σκοτάδι ώστε τα γεροντάκια να μην μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν στον παραδοσιακό καφενέ και να χρησιμοποιούν φακούς και λάμπες εν έτη 2011.  
Η ΔΕΗ μας έφερε πίσω 50 – 60 χρόνια. Ακόμα και η Χούντα δεν έκανε τέτοιες ενέργειες.    Το ελάχιστο που έπρεπε να κάνει η ΔΕΗ ήτανε να ενημερώσει τον Δήμο για αυτές τις απαράδεκτες πράξεις. Αλλά καθώς φαίνεται κάποιος υπάλληλος ή προϊστάμενος της ΔΕΗ  εφάρμοσε τον νόμο <<Αποφασίζουμε & Διατάζουμε>>.
Ο φωτισμός ήταν τοποθετημένος εκεί εδώ και 15-20 χρόνια. Πληρωνόντουσαν τα δημοτικά τέλη και είχαν τοποθετηθεί ασφαλειοδιακόπτες και χρονοδιακόπτες όπως προέβλεπε ο Νόμος εκείνη την εποχή.

Εγώ θα πω κάτι άλλο :

Περπατάμε στο πεζοδρόμιο και βρίσκουμε ένα δέντρο μπροστά μας. Τι κάνουμε ? Παίρνουμε ένα πριόνι και το κόβουμε ?
Ή βρίσκουμε ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο στο πεζοδρόμιο που μας εμποδίζει. Τι κάνουμε ? Του βάζουμε φωτιά και το καίμε ?
Αυτό λέγεται ΑΝΑΡΧΙΑ όχι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
Κύριε Δήμαρχε θα ήθελα να τονίσω ότι σε περίπτωση ατυχήματος ενήλικου δημότη των άνω αναγραφόμενων διαμερισμάτων καθιστούμε υπεύθυνη την ΔΕΗ με όλα τα επακόλουθα της νομικής διαδικασίας.
Γι’ αυτό θα παρακαλέσω την Δημοτική Αρχή σύσσωμη μαζί με την Αντιπολίτευση να κάνουμε ΕΝΤΟΝΟ διάβημα στην ΔΕΗ ώστε να αποκατασταθεί ο φωτισμός στις κοινότητες αυτές.

Σας ευχαριστώ πολύ

Με εκτίμηση
Εγγλέζος Χρήστος - Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπακτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου