Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Δήλωση Κουρουμπλή για τον έκτακτο φόρο στα ακίνητα


Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η επιβολή του νέου έκτακτου φόρου στα ακίνητα έρχεται να εφαρμοστεί επί δικαίων και αδίκων, χωρίς κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Έτσι μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, πολύτεκνοι, ανάπηροι και μονογονεϊκές οικογένειες,  που με κόπο μιας ζωής απέκτησαν μια κατοικία που μπορεί να τελεί ακόμη και υπό τραπεζικό δανεισμό, καλούνται να πληρώσουν και αυτοί, ενώ ο φόρος που επιβάλλεται στις μεγάλες ιδιοκτησίες είναι σχεδόν συμβολικός. Επίσης, η Κυβέρνηση καθίσταται υπόλογη σε δεσμεύσεις της, όπως ο φόρος 15% της ακίνητης περιουσίας  των Off Shore εταιρειών για τις οποίες δεν ομιλεί κανείς. Προτείνω
Α. την απαλλαγή από τη νέα έκτακτη εισφορά της πρώτης κατοικίας έως 100 τ.μ. και
Β. την έκτακτη φορολόγηση με προοδευτικό συντελεστή της αντικειμενικής αξίας όλης της  ακίνητης περιουσίας,  πέραν της πρώτης κατοικίας.
Προσφάτως, μέλος του Δ.Σ. της Ενιαίας Στατιστικής Αρχής, προέβη σε δημόσιες δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέροντας ότι το Δ.Σ. της Ενιαίας Στατιστικής Αρχής έχει να συνεδριάσει  εδώ και ένα χρόνο, ότι οι αποφάσεις τους επιβάλλονται από άλλα Κέντρα της Ε.Ε. και απλώς οι ίδιοι τις επικυρώνουν, ενώ κατήγγειλε ότι τους επεβλήθη η διόγκωση του ελλείμματος στο 15,4%!!!
Επειδή οι ως άνω καταγγελίες έγιναν δημόσια και συνοδεύτηκαν με την αποπομπή τριών μελών εκ του Δ.Σ της Ενιαίας Στατιστικής Αρχής, καλώ τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να δώσει σαφείς εξηγήσεις για το περιεχόμενο αυτών των καταγγελιών στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την προσεχή Τρίτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου