Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Κυβερνητική αμηχανία και διαφωνίες για τις δηλώσεις Λοβέρδου

Αμηχανία προκαλεί στην κυβέρνηση η επίθεση που εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά των δημοσίων υπαλλήλων και τα όσα είπε για το Σύνταγμα. Αρκετά είναι τα κυβερνητικά στελέχη που παίρνουν αποστάσεις και εκφράζουν τις διαφωνίες τους για τις αναφορές του υπουργού.

Με δηλώσεις του στην τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ "Πρωινή Ενημέρωση", ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας διαφοροποιήθηκε από τη στάση του υπουργού Υγείας, αναφέροντας ότι και οι πολιτικοί, κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων, έχουν τις ευθύνες τους για την κατάσταση στο Δημόσιο. Όπως τόνισε, δόθηκαν επιδόματα σε δημοσίους υπαλλήλους από πολιτικούς που ήθελαν να γίνουν αρεστοί. Πρόσθεσε δε ότι όταν θες να προχωρήσεις με μεγάλη αλλαγή πρέπει να αναζητήσεις συμμάχους και όχι να πηγαίνεις να κάνεις εχθρό μία κοινωνική ομάδα. "Οι δηλώσεις αυτές δεν διευκολύνουν αλλά αποδυναμώνουν τις αλλαγές", σημείωσε.
Τη θέση του διαχώρισε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας. Μιλώντας στην ίδια εκπομπή τόνισε ότι διαφωνεί με τα όσα δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος και ότι με γενικότητες δεν πρέπει να δημιουργούμε ζητήματα και να μιλάμε με αίσθημα δικαίου. "Δεν συμφωνώ με τις γενικότητες. Δεν συμφωνώ ότι ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν 10 εκατομμύρια πολιτών", επισήμανε.
Χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο. "Ομολογώ ότι δεν μπορώ να σχολιάσω τα λεγόμενα του κ. Λοβέρδου. Δεν το συνηθίζω, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα λόγια του. Δεν τις ξέρω όμως τις δηλώσεις του και δεν τις σχολιάζω", ανέφερε από το βήμα της Βουλής.
Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας προκάλεσαν και την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τη Ν.Δ. να διερωτάται "αν η κυβέρνηση θα καλύψει τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου".
Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο και απομένει να δούμε αν τελικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος θα παρέχει κάλυψη στον Ανδρέα Λοβέρδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου