Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΠΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Νοιώθουμε την ανάγκη να ξεκαθαρίσουμε και να κάνουμε γνωστές τις προθέσεις μας στο Ναυπακτιακό λαό σχετικά με το νέο ξεκίνημα για την ομάδα της πόλης.
Θεωρούμε πως η επιλογή μας να σώσουμε την ιστορική ομάδα από την ταπείνωση και την εξαφάνιση από τον ποδοσφαιρικό χάρτη είναι απολύτως σωστή , είναι ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε , είναι η πιο αγνή κίνηση για τούτη την στιγμή.
Το θεωρήσαμε ως πρώτιστο καθήκον να μεταφερθεί η ομάδα της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ φορώντας τα χρώματα του Αστέρα και να εκπροσωπήσει την πόλη στο πρωτάθλημα στην Α1 κατηγορία.
Θεωρούμε πως επωμιζόμαστε ένα δύσκολο και σοβαρό καθήκον με την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρουμε , να φτιάξουμε την ομάδα πρότυπο , αντάξια του ονόματος και της Ιστορίας του ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ , της ομάδας που διαπαιδαγώγησε γενιές και γενιές, όπως και των πολλών ανθρώπων που δούλεψαν ή  κατέβαλαν τον οβολό τους για να επιβιώσει αυτή η ομάδα, των ανθρώπων που τα προηγούμενα χρόνια ασχολήθηκαν για το καλό της ομάδας, με τις αδυναμίες και τα θετικά με τις πίκρες και τις χαρές.
Άξονας για εμάς που θα δώσει οξυγόνο στον Αστέρα είναι η πολύχρονη προσπάθειά μας – για πολλούς αξιέπαινη- με την ΑΚΑΔΗΜΙΑ, μιας ομάδας που κέρδισε τον σεβασμό, μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους, ομάδα υπόδειγμα στα πρωταθλήματα του νομού.
Ωστόσο θέλουμε να απευθύνουμε ένα μαζικό κάλεσμα συστράτευσης και συσπείρωσης γύρω από αυτή την προσπάθεια , ζητώντας από τον πιο μικρό ως τον πιο μεγάλο κάτοικο της Ναυπάκτου , τους πιστούς φίλους του ΑΣΤΕΡΑ να βοηθήσουν πρώτα και κύρια με την παρουσία τους στο γήπεδο κάθε Κυριακή, αλλά και με την οικονομική βοήθεια έτσι ώστε να ξαναπατήσει στα πόδια του και να γίνει πραγματικότητα το όνειρο όλων μας.
Το ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟ να στηρίζεται στα παιδιά της πόλης που θα μαθαίνουν τα μυστικά της μπάλας και της ομάδας μέσα από τις ακαδημίες, που αυτή η δουλειά της υποδομής θα είναι το φυτώριο , ο μακροβιότερος αιμοδότης για την στελέχωση της πρώτης ομάδας .
Ομάδας δηλαδή που θα απαρτίζεται από ναυπάκτιους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που θα ξέρουν να τιμάνε την βαριά φανέλα που φοράνε.
Τούτο είναι το σκεπτικό μας.
Μια ομάδα που δεν θα είναι χυλός και κάθε χρόνο θα παίζει στα ζάρια την συμμετοχή της στα πρωταθλήματα με την οικονομική αβεβαιότητα , αλλά ομάδα με στέρεες βάσεις , που θα στηρίζεται σ’ αυτό που η ίδια έχει δημιουργήσει, που θα καρπώνεται την δουλειά της στο γήπεδο.
Που θα είναι μια ομάδα ικανή να την τρέμουν και να την σέβονται να την ξεχωρίζουν οι αντίπαλοι στο διάβα της.
Ομάδα κόσμημα μακριά από την σαπίλα και τον κατήφορο ποδοσφαιρικών ομάδων που έκαναν το μπάμ , αλλά χάθηκαν το ξημέρωμα.... και τελικά ξέφτισαν.
Σε τούτη την προσπάθεια ζητάμε την στήριξη του λαού της πόλης , των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών , των απλών φίλων αλλά και την κατανόηση γιατί θεωρούμε πως η καλή δουλειά αργεί να γίνει , την συμπαράστασή τους σιγά- σιγά να τελειώνει η γκρίνια, η μιζέρια και η καχυποψία , να μπούνε στην άκρη κάθε είδους εξυπνακισμοί και η ασυμφωνία.
Μόνο έτσι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Επίσης θέλουμε να πούμε πως δεν έχουμε κανένα μαγικό ραβδάκι, ούτε αποζητάμε το αλάθητο.
Ούτε καν οι “μεγάλοι” παράγοντες με τίποτα σάκους ευρώ είμαστε.
Για εμάς ο παραγοντισμός είναι κάτι το ξένο τόσα χρόνια και ούτε θα μπούμε σε αυτό το τρυπάκι.
Στηριζόμαστε στους Ναυπάκτιους, θέλουμε την απλή βοήθεια όλων , θέλουμε την οικονομική βοήθεια από το υστέρημα του κόσμου.
Όσο για την ποδοσφαιρική φιλοσοφία μπορούμε να πούμε πώς μόνο οι ομάδες με υποδομή, ακαδημίες, που ενισχύουν- τροφοδοτούν την πρώτη ομάδα στέριωσαν στο παρελθόν, είναι σήμερα και κοσμούν το ποδόσφαιρο.
Ομάδες υγιείς και με φιλόδοξους στόχους μακριά από μεγάλα λόγια και ακροβατισμούς.
Η μόνη μας εγγύηση είναι πως εμείς που αναλάβαμε αυτή την προσπάθεια το κάνουμε χωρίς να έχουμε ή να επιδιώκουμε κανένα όφελος, αλλά της αγάπης και του αγνού ενδιαφέροντος για την σωτηρία και την προοπτική του Αστέρα.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια λέει ο λαός και για αυτό με την όρεξη , την διάθεση , με τις πράξεις μας αλλά και με την στήριξη θα διεκδικήσουμε όσα ανήκουν στην ομάδας μας, θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να δούμε το “Χρυσό Αστέρι στην καρδιά” να λάμπει και πάλι...

                                             Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας
Δ. Μπίμπας                                                                          Δ. Κατσίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου