Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΑ ΜΠΟΦΟΡ

Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, την ώρα που η ένταση των ανέμων που έφθασε ακόμη και τα 9 Μποφόρ εξακολουθεί να είναι υψηλή. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σε μεγάλα τμήματα της επικράτειας.

Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα
Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν τις επτά το πρωί η φωτιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα στην Ανω Γλυφάδα προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Η φωτιά αρχικά περιορίστηκε στην περιοχή μεταξύ Ανω Γλυφάδας και Πανόραμα Βούλας για να τεθεί στη συνέχεια υπό μερικό έλεγχο με το πρώτο φως της μέρας. Ενα ακόμα μέτωπο που εκδηλώθηκε στην Αργυρούπολη στις 3.00 μετά τα μεσάνυχτα, αντιμετωπίστηκε άμεσα.
Γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα, πυρκαγιά ξέσπασε και στα Ανω Λιόσια, πάνω από τον οικισμό Γεννηματά. Η φωτιά έκαιγε χαμηλή βλάστηση και λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε σε δύσβατα σημεία. Από νωρίς στη μάχη για την κατάσβεσή της ρίχτηκαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής (25 πυροσβέστες με δέκα οχήματα και 11 άτομα πεζοπόρο) και με τη συνδρομή ελικοπτέρου μόλις ξημέρωσε, έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο.
Εν τω μεταξύ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας παραμένουν Μεσολόγγι και Λευκίμη Εβρου όπου αναμένεται και η ευρωπαϊκή βοήθεια μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα το πρωί αναμένονται στη χώρα μας τέσσερα αεροσκάφη CL-415 από την Ισπανία και τη Γαλλία.
Σε εξέλιξη το πρωί της Παρασκευής είναι συνολικά πέντε μεγάλες πυρκαγιές σε Μεσολόγγι, Έβρο -όπου εκκενώθηκαν επτά οικισμοί- καθώς και σε Αμφιλοχία, Ιωάννινα και Αιτωλοακαρνανία.
Στο κόκκινο και σήμερα
Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα
Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για σήμερα Παρασκευή προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες:

- Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Νήσων (Περιφέρεια Αττικής).
- Βοιωτίας, Εύβοιας και Φθιώτιδας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).
- Κορίνθου, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας (Περιφέρεια Πελοποννήσου).
- Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος).
- Ανδρου, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου και Θήρας (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).
- Πρεβέζης (Περιφέρεια Ηπείρου).
- Λήμνου, Λέσβου και Χίου (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).
- Έβρου (Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου