Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Σύγκλιση της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου ζητά ο σεισμολόγος Γερ. Παπαδόπουλος

«Δεν είναι απλά τα πράγματα, ότι εντάξει βρε αδελφέ θα περάσει η σεισμική δραστηριότητα»

 
«Η πολιτική προστασία πρέπει να είναι σε εγρήγορση», είπε σήμερα μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στον MAX FM,  ο Διευθυντής Γεωδυναμικών Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος έστρεψε τα βέλη του κατά της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου, η οποία όπως είπε, θα έπρεπε ήδη να εχει συνεδριάσει για να συγκεντρώσει όλα τα μεμονωμένα επιστημονικά στοιχεία που υπάρχουν και να εκτιμήσει την κατάσταση, κάνοντας εάν χρειαστεί, ακόμα και συστάσεις  προς τις αρχές, για μέτρα προστασίας, αλλά και επιστημονικά.
Ο τέως πρόεδρος της επιτροπής αναφέρθηκε με αιχμηρό τρόπο στην στάση που κρατά σήμερα το όργανο της πολιτείας απέναντι στο φαινόμενο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα μέλη της επιτροπής φέρονται σαν να μην τους αφορά».
Θύμισε την περίπτωση του φονικού σεισμού στην Ιταλία, μετά τον οποίο τόσο ο Πρόεδρος  του Αστεροσκοπείου της Ρώμης, όσο και επτά ακόμα στελέχη και επιστήμονες, παραπέμπονται σε δίκη, γιατί δεν αξιολόγησαν τα προσεισμικά φαινόμενα όπως έπρεπε.
«Αυτό θα πρέπει να είναι ένα πολύ σημαντικό μάθημα» είπε και   κατέληξε λέγοντας, ότι «εάν έχεις επί ένα εικοσαημερο μια πλειάδα σεισμών με ποικιλία μεγεθών στην ιδία περιοχή,  τότε μαζεύεις την επιτροπή και αξιολογείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου