Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελλάδα

Απλήρωτο... χρυσάφι και παραμύθια της Χαλιμάς!

Σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα η Εθνική ομάδα πόλο των Γυναικών πρόσφερε μεγάλη χαρά στους έλληνες φιλάθλους με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Σανγκάη. Η επιτυχία των κοριτσιών του Γιώργου Μορφέση έχει μάλιστα ιστορική σημασία, καθώς σε ομαδικό επίπεδο είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα κατακτά την πρώτη θέση στον κόσμο!
Σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα η Ελλάδα έχει ντυθεί στα... χρυσά. Ποτέ, όμως, δεν τα είχαμε καταφέρει σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το 1987 και το 2005 βρεθήκαμε στην κορυφή της Ευρώπης στο μπάσκετ, ενώ φυσικά αξέχαστο θα μείνει το Euro 2004 στο ποδόσφαιρο. Τότε, που η Ελλάδα του Οτο Ρεχάγκελ πέτυχε το ακατόρθωτο.
Τα μικρά ελληνικά θαύματα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ βόλεϊ και πόλο είναι ασφαλώς αξέχαστα σε κάθε έλληνα φίλαθλο, όπως και αυτό που πέτυχαν την Παρασκευή (30/7) οι ελληνίδες πολίστριες. Στην άλλη άκρη του κόσμου οι γοργόνες του ελληνικού πόλο κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της οικοδέσποινας Κίνας και να κατακτήσουν την κορυφή του κόσμου.
Σε μία... σάπια και σκοτεινή περίοδο του ελληνικού αθλητισμού οι ελληνίδες πολίστριες έδειξαν το πραγματικό ρόλο των σπορ, που δεν είναι άλλος από το να προσφέρουν χαρά σε όσους τα παρακολουθούν.
Η επιτυχία τους μάλιστα αποκτά ξεχωριστή σημασία αν αναλογιστεί κανείς πως οι περισσότερες αγωνίστηκαν σχεδόν απλήρωτες όλη τη σεζόν στις ομάδες τους και όλοι αυτοί που σπεύδουν τώρα να καπηλευθούν την επιτυχία τους, σφύριζαν αδιάφορα όταν ζητούσαν τη βοήθειά τους.
Τώρα, βγήκαν στα κανάλια να μοιράσουν συγχαρητήρια και να δηλώσουν πως η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει στα δύσκολα. Θέλησαν να περάσουν το μήνυμα πως η Ελλάδα μπορεί να δουλέψει και να βγει από την κρίση στην οποία έχει περιέλθει σε οικονομικό, αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο.
Με λίγα λόγια, παραμύθια της Χαλιμάς...
Δεν αξίζει, όμως, σε αυτά τα κορίτσια τέτοια συμπεριφορά. Μόνες τους πάλεψαν και έφτασαν στην κορυφή του κόσμου. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και χωρίς μεγάλη βοήθεια από την Πολιτεία. Κανέναν μας δεν έχουν ανάγκη.
Γι` αυτό ένα μεγάλο μπράβο και μόνο τούς αρκεί. Ευχαριστούμε κορίτσια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου