Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011
Η Ναυπακτία διαθέτει πολλούς και προπαντός αξιόλογους ανθρώπους που ενώ έζησαν και ζουν μακριά από τη γενέτειρα έχουν αφιερώσει την καρδιά και την ψυχή τους σε αυτόν εδώ τον τόπο. Οι απόδημοι της Ναυπακτίας αποτελούν τους καλύτερους  πρεσβευτές της.
Τα Παπαχαραλάμπεια, ένας πολιτιστικός θεσμός που αναβιώνει μετά από πολλά χρόνια στη Ναύπακτο, ολοκληρώνεται για φέτος την Κυριακή 31 Ιουλίου 2011 με εκδηλώσεις αφιερωμένες στους απόδημους της Ναυπακτίας.
Στα πλαίσια των Παπαχαραλαμπείων εντάσσεται εφέτος και η ημέρα των αποδήμων.
Η εκδηλώση αυτή, την 31η Ιουλίου, διοργανώνεται από το Δήμο Ναυπακτίας και την Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.

Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί Αρχιερατική θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου και θα ακολουθήσει Δεξίωση για τους Απόδημους στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας στις 21.00 στον κήπο του Ξενία θα παρουσιαστεί ένα μικρό αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του μεγάλου ευεργέτη της Ναυπακτίας του Δημήτρη Παπαχαραλάμπους, η προσφορά του οποίου υπήρξε καθοριστική για την κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας. Αποδίδουμε ελάχιστο φόρο τιμής σε έναν μεγάλο ευεργέτη του τόπου μας, όχι μόνο για την προσφορά του αλλά και γιατί στη σημερινή εποχή της βαθύτατης κρίσης αξιών, ο Δημήτρης Παπαχαραλάμπους αποτελεί με το σκεπτικό και τη δράση του πρότυπο προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.
Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια της ξενιτιάς από την παραδοσιακή ορχήστρα της Ι.Μ. Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και χορούς από τα χορευτικά του Συλλόγου Ηπειρωτών και της Σχολής του Γιάννη Βαφειάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου