Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Οκτώ εκατ. ευρώ για τους "τεμπέληδες" ζητά ο Πάγκαλος

Αγωγή κατά της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τα δημοσιεύματα με τους "τεμπέληδες" Έλληνες. Ζητά 8.000.000 ευρώ. Τι απαντά η εφημερίδα (Vid)
Αγωγή κατά της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", των εκδοτών, της διευθυντικής ομάδας και των συντακτών της εφημερίδας κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος.
Αξιώνει το ποσό των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση για τα δημοσιεύματα, σχετικά με τους  "τεμπέληδες" Έλληνες.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ελεύθερος Τύπος στις 19 και 20 Απριλίου 2011, σύμφωνα με την εφημερίδα, αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη έκανε λόγο για τους "τεμπέληδες" της Ελλάδας.
Το περιεχόμενο της ομιλίας, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής", υποχρεώθηκε να παραδεχθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ύστερα από την παρέμβαση της εφημερίδας και δημοσιεύματα της τουρκικής εφημερίδας "Χουριέτ".
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος, είχε αρνηθεί ότι μίλησε για τεμπέληδες Έλληνες και ο "Ελεύθερος Τύπος" είχε δώσει στη δημοσιότητα το ηχητικό απόσπασμα της ομιλίας του στην Τουρκία.
Ο κ. Πάγκαλος στο απόσπασμα ακούγεται να μιλά για τεμπέλικο και βολικό τρόπο ζωής στον οποίο είχαν συνηθίσει οι Έλληνες.
Ο "Ελεύθερος Τύπος" καταγγέλλει απόπειρα φίμωσης της εφημερίδας από τον κ. Πάγκαλο, μέσω της οικονομικής της εξόντωσης.
"Η προσπάθεια του κ. Πάγκαλου είναι εμφανής. Προσπαθεί να φιμώσει τον Ελεύθερο Τύπο προκαλώντας την οικονομική εξόντωσή του, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι η εφημερίδα μας κινήθηκε στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας καταγράφοντας όλα τα ντοκουμέντα για την υπόθεσή του" σημειώνει η εφημερίδα και προσθέτει:
"Όσο για το ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ, που ζητεί αθροιστικά από τον Ελεύθερο Τύπο, τους δύο εκδότες, το διευθυντή, το διευθυντή σύνταξης και τρεις συντάκτες-αρθρογράφους, μάλλον το εκτίμησε με βάση το μέγεθος της προσωπικής και οικογενειακής του περιουσίας και όχι της αντίστοιχης δημοσιογράφων
Παρά το γεγονός ότι η θέση που έχει στην κυβέρνηση του παρέχει άφθονη δημοσιότητα προκειμένου να αναπτύξει τις απόψεις του, όπως και έγινε μέσω της ΕΡΤ και ιδιωτικών καναλιών, τις ημέρες των αποκαλύψεων του Ελεύθερου Τύπου, τώρα προτίμησε να καταφύγει στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγές, με προφανή στόχο την "αυτολογοκρισία" της εφημερίδας".
Τέλος, προειδοποιεί ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα πάρει την πρέπουσα θεσμική απάντηση, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η τάξη.
"Είναι ένα χρέος που οφείλουμε πρωτίστως στους αναγνώστες μας", καταλήγει η εφημερίδα και όπως όλα δείχνουν, η βεντέτα με τον κ. Πάγκαλο θα έχει και νέα επεισόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου