Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Μπαμπούλας της Ευρώπης ο Σαμαράς, λέει το Spiegel


Μπαμπούλας της Ευρώπης ο ΣαμαράςΜπαμπούλα της Ευρώπης χαρακτηρίζει το Spiegel τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δέχεται έντονες επικρίσεις για τη στάση του απέναντι στην κυβέρνηση για τα οικονομικά μέτρα και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
«Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς είναι ο μπαμπούλας της Ευρώπης, καθώς με την αντίθεσή του στο ελληνικό πακέτο λιτότητας, θέτει σε κίνδυνο την πορεία του ευρώ», αναφέρει το δημοσίευμα, τονίζοντας παράλληλα ότι ο Έλληνας πολιτικός δέχεται πιέσεις από τους συναδέλφους του στο ΕΛΚ, αλλά ο ίδιος αντιδράει.
Έντονες πιέσεις ασκήθηκαν στον Α. Σαμαρά κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Μετώπου στις Βρυξέλλες για το θέμα της διακομματικής στήριξης των μέτρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Άγκελα Μέρκελ τόνισε ότι είναι σημαντικό να μην υπάρχει άλλος πολιτικός ηγέτης στην Ελλάδα που να λέει ότι υπάρχει άλλη λύση πέρα από το πρόγραμμα που εφαρμόζεται, ενώ ο Όλι Ρεν αναρωτήθηκε γιατί δεν υπάρχει στην Ελλάδα συναίνεση των κομμάτων εξουσίας, όπως στην Πορτογαλία.
Εντωμεταξύ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κληθεί ο κ. Σαμαράς στην ΚΟ του ΕΛΚ προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις.
«Επανέλαβα ότι συμφωνούμε με τους στόχους και με τα μέσα δημοσιονομικής εξυγίανσης: Με την εξάλειψη του ελλείμματος, τον περιορισμό του χρέους, τη μείωση της κρατικής σπατάλης και τις διαρθρωτικές αλλαγές … αλλά διαφωνούμε με το μίγμα πολιτικής, που έχει ήδη οδηγήσει σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, που έχει παραλύσει την Οικονομία κι έχει ακυρώσει το πρόγραμμα εξυγίανσης … δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε το λάθος», δήλωσε μετά τη σύνοδο του ΕΛΚ, ο Αντώνης Σαμαράς.
      .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου