Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Παπανδρέου: "Δεν θα φυγομαχήσουμε'

Αποφασισμένος να συνεχίσει την προσπάθειά του για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι δεν πρόκειται να φυγομαχήσει και ζήτησε τη στήριξη των βουλευτών του. Καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του
Καμία διάθεση παραίτησης από τον πρωθυπουργό ο οποίος απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι τώρα είναι η ώρα να δώσουν όλοι ενωμένοι τη μάχη.
Νωρίτερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μέσω του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας είχαν επαναβεβαιώσει τη στήριξη τους στον κ. Παπανδρέου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του που έγινε σε δραματικούς τόνους, τόνισε ότι θα παραμείνει και δεν θα φυγομαχήσει μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά της η Ελλάδα.
"Δεν είναι η ώρα να φυγομαχήσουμε. Θα δώσουμε τη μάχη με κάθε κόστος. Θέλω να ξέρετε ότι μπορείτε να βασιστείτε πάνω μου και εγώ να στηριχθώ σε εσάς για να καταφέρουμε να στηρίξουμε τη χώρα" είπε ο πρωθυπουργός καταχειροκροτούμενος
Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πλήρωσε τις αμαρτίες άλλων και ανέλαβε να αποτρέψει την πτώση της χώρας στον γκρεμό.
Τόνισε ότι ζούμε κρίσιμες στιγμές στην Ελλάδα και την Ευρώπη και γι' αυτό πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να τα καταφέρουμε.
Πρόσθεσε ότι γύρω μας υπάρχουν φουρτούνες και γι'αυτό πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μαζί με σταθερότητα, ώστε να προχωρήσουν οι επώδυνες αλλαγές.
"Η χώρα διέρχεται κρίσιμες στιγμές. Καθήκον μας είναι να διασφαλίσουμε το μέλλον της Πατρίδας. Αναλάβαμε την ευθύνη της διακυβέρνησης, την ώρα που η χώρα βρισκόταν στο χείλος της χρεοκοπίας".
Ο κ. Παπανδρέου παραδέχθηκε ότι πολλοί αδικούνται από τις αλλαγές, ωστόσο σημείωσε ότι πρέπει αυτές να γίνουν γρήγορα.
Αναφερόμενος στην αποτυχημένη προσπάθεια για συναίνεση τόνισε ότι προσπάθησε να προχωρήσει σε εθνική συνεννόηση, ώστε να αποτελέσει ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί.
Επανέλαβε ότι παραμένει στόχος η συνεννόηση με όλα τα κόμματα.
Ο πρωθυπουργός μίλησε και για τη σκληρή διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη με την ΕΕ.
"Είχα την ευκαιρία να μιλήσω και σήμερα και πάλι με την κυρία Μέρκελ για τη διαπραγμάτευση που κάνουμε για ένα νέο πρόγραμμα δανειοδότησης, για τη συλλογική διαχείριση του ελληνικού προβλήματος" είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι πρέπει να συζητήσουμε το πώς θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και το πώς η Ελλάδα θα αποκτήσει ένα πρωτογενές πλεόνασμα.
Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις κρίσιμες ώρες που έρχονται, προειδοποιώντας ότι το πακέτο σωτηρίας δεν έχει κλείσει ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου