Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Οι ποινές φτάνουν μέχρι τον υποβιβασμό, λέει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Μανώλης Αντωνακάκης ξεκαθάρισε ότι οι ποινές που προβλέπονται για τις ομάδες που έχουν εμπλοκή στο σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων φτάνουν μέχρι τον υποβιβασμό. Επιπλέον, εκφράζει την άποψη ότι οι προβλεπόμενες ποινές είναι πολύ επιεικείς.
 

Στο contra.gr ο κ. Αντωνακάκης τόνισε ότι δεν ξαφνιάστηκε απ’ όλα αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας, ενώ προειδοποίησε πως όταν έρθει η ώρα να μελετηθεί η δικογραφία και να παρθούν αποφάσεις δεν πρόκειται «να ανεχθούμε οποιαδήποτε μορφή πίεσης απ’ όπου κι αν προέρχεται». 
 
Όσο για τις ποινές που προβλέπονται στα πρόσωπα που εμπλέκονται στην συγκεκριμένη υπόθεση τόνισε ότι «τα αδικήματα της δωροδοκίας και του παράνομου στοιχηματισμού υπόκεινται στα άρθρα 21Α και 22Α του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ. Οι ποινές που προβλέπονται ξεκινούν από χρηματικά πρόστιμα και φτάνουν στην απαγόρευση εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο».
 
Ενώ, σε ότι αφορά τις ομάδες υπογράμμισε ότι προβλέπεται υποβιβασμός στην επόμενη κατηγορία, αλλά ξεκαθάρισε πως καμία ομάδα δεν χάνει τους τίτλους της, όπως συνέβη στην Ιταλία, στο σκάνδαλο calciopoli. Πάντως, όπως είπε, θεωρεί ότι χρειάζεται αλλαγή του νομικού πλαισίου προκειμένου να γίνουν αυστηρότερες οι ποινές.
 
Τέλος, σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα της εξέλιξης της υπόθεσης, τόνισε: «Η εξέλιξη στο πειθαρχικό μέρος της υπόθεσης θα είναι πιθανότατα πιο γρήγορη από την αντίστοιχη εξέλιξη στο ποινικός. Η διαδικασία στο ποινικό μέρος θα είναι πολύ πιο χρονοβόρα διότι οι κατηγορίες είναι βαριές».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου