Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΤΟ Ε.Κ.Ν.Δ. ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Με έκπληξη και ταυτόχρονα απορία για το εύλογο της κίνησης, λάβαμε κλητήριο θέσπισμα από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, με το οποίο καλεί ως κατηγορούμενο σε δίκη τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Ν.Δ. συν. Μένιο Χάρο. Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα ο Πρόεδρος του ΕΚΝΔ κατηγορείται ως μοναδικός και βασικός υπαίτιος για την κινητοποίηση της 21/10/2008 (!) στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.
«Ξεχνούν» φαίνεται ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση ήταν στο πλαίσιο της Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας που είχε εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για την 21/10/2008, στην οποία συμμετείχε και το ΕΚΝΔ.
«Ξεχνούν», επίσης, ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση είχε προαναγγελθεί μέσω του Τύπου, ήταν σε γνώση των πολιτών της περιοχής και ήταν έκφραση διαμαρτυρίας των εργαζομένων.
«Ξεχνούν» ή θέλουν να αγνοούν, ότι οι διεκδικήσεις των δίκαιων αιτημάτων των πολιτών ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ, δεν φιμώνονται και δεν τρομοκρατούνται.
Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι η αυταπάγγελτη κατηγορία βασίστηκε στη μαρτυρία ενός και μόνο αστυνομικού, δημιουργώντας σε όλους εμάς ερωτηματικά για τα κίνητρα, αλλά και τη σκοπιμότητα σε ό,τι αφορά το χρόνο απαγγελίας της κατηγορίας (σχεδόν 3 χρόνια μετά!).
Τέλος, ερωτηματικά προκαλεί και η στάση της ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ, η οποία παραμένει αμέτοχη (;), στη συγκεκριμένη διαδικασία και η οποία κατά προκλητικό τρόπο αυξάνει διαρκώς τα τέλη διέλευσης της γέφυρας.
Όσες προσπάθειες ποινικοποίησης των δράσεων του Συνδικαλιστικού Κινήματος και να αποπειραθούν θα πρέπει, να ξέρουν ένα πράγμα: Οι εργαζόμενοι είναι πάντοτε ενωμένοι ενάντια στις δικαστικές διώξεις οι οποίες μοναδικό στόχο έχουν την τρομοκρατία τη «νουθέτηση» των συνδικαλιστών και την ακύρωση των συνδ. Αγώνων μας.

Οι αγώνες συνεχίζονται και εντείνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου