Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Kέντρο κράτησης μεταναστών στον Στάνο

Αιτωλοακαρνανία: Ξεσηκωμός μετά την απόφαση 

 Δήμαρχος Αμφιλοχίας : «Αυτό δεν πρόκειται να περάσει, δεν θα το επιτρέψουμε»

 
Άρχισαν  οι αντιδράσεις στον γειτονικό νομό Αιτωλοακαρνανίας, μετά την ανακοίνωση για τη δημιουργία του κέντρου κράτησης μεταναστών στην περιοχή του Στάνου. Στην Αμφιλοχία που ανήκει η περιοχή,  βρίσκεται το στρατόπεδο Ψαρογιάννη, μέσα σε χώρους του οποίου ο Υπουργός Χρήστος Παπουτσής ανακοίνωσε χθες πως θα δημιουργηθεί Κέντρο Κράτησης Μεταναστών.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι τοπικές κοινωνίες όχι μόνο στην περιοχή της Αμφιλοχίας αλλά και ευρύτερα, βρίσκονται σε αναβρασμό και ήδη ακούγονται τα πρώτα σχέδια για κινητοποιήσεις.
Εν τω μεταξύ έχει προγραμματιστεί και έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ  ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης αρνήθηκε κάθε πιθανότητα συναίνεσης στην κατασκευή του κέντρου και είπε πως η περιοχή προστατεύεται από τη συνθήκη Ramsar και το πρόγραμμα Natura, ενώ δήλωσε πως ο χώρος στο μεγαλύτερο μέρος του, είναι ιδιοκτησία του δήμου Αμφιλοχίας.
Από την πλευρά τους  αντιδρούν και οι αστυνομικοί του νομού, καθώς η τοπική αστυνομία δεν βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση, δεν διαθέτει περιπολικά και το αναγκαίο προσωπικό ώστε να αναλάβει το έργο της φύλαξης και παράλληλα να προσφέρει προστασία στους πολίτες.

 Νίκος Ξανάλατος  THE BEST

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου