Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Να ζει ο Λάντεν ή να μη ζει;

Λίγο οι πλαστές φωτογραφίες με την σορό του, λίγο η επιτάχυνση των διαδικασιών για την "κηδεία" του και οι θεωρίες συνωμοσίας για τον νεκρό αρχηγό της Αλ Κάιντα οργιάζουν. Διαβάστε τα κυριότερα σενάρια για την τύχη του και στείλτε μας τη δική σας άποψη (Pic+Vids)

Ο θάνατος του Οσάμα Μπιν Λάντεν πυροδότησε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, φήμες και σενάρια που ψάχνουν πίσω από την μασημένη τροφή που μας προσφέρουν τα διεθνή -και όχι μόνο- ΜΜΕ.
Τόσο οι πλαστές φωτογραφίες που ήρθαν στη δημοσιότητα με την υποτιθέμενη σορό του Λάντεν, όσο και οι γρήγορες διαδικασίες ποντισμού του στη θάλασσα αφού ήθελαν να ακολουθήσουν τα μουσουλμανικά έθιμα ταφής, οι φήμες ότι ο Λάντεν  ίσως να μην πέθανε τώρα οργιάζουν και τα διψασμένα τρομολαγνικά ΜΜΕ θέλουν αποδείξεις εδώ και τώρα.
Μετά τις σφοδρές πιέσεις στον Ομπάμα, χθες ο Λευκός Οίκος δέχτηκε εκ νέου πιέσεις για να δημοσιοποιήσει τις αποκρουστικές όπως ισχυρίζεται φωτογραφίες με τη σορό του Λάντεν και έτσι η CIA για να κλείσει για λίγο τα στόματα δήλωσε πως θα δείξει τις εν λόγω φωτογραφίες σε μια "επίλεκτη" ομάδα νομοθετών, μέλη του Κογκρέσου εφόσον κάνει τον κόπο και ταξιδέψει μέχρι το αρχηγείο της.
Το News 247 έψαξε και βρήκε μερικές από τις πιο ξακουστές θεωρίες συνωμοσίας γύρω από την τύχη του μέχρι πρότινος αρχηγού της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, οι οποίες εξαπλώνονται μέρα με τη μέρα σε όλο τον κυβερνοχώρο τόσο πολύ, που φτάνουν στο σημείο να ξεπερνούν τα σενάρια γύρω από τη δολοφονία του Κένεντι ή τον θάνατο του Έλβις Πρίσλεϊ.
Όλα είναι πιθανά και οι εικασίες που εκφράζονται είναι ποικίλες. Μερικοί ισχυρίζονται ότι ο Λάντεν είναι νεκρός για χρόνια ενώ άλλοι πιστεύουν ακράδαντα ότι ζει και χαίρει άκρας υγείας πίνοντας Pina Colada με τον Χουσεΐν και άλλους πολλούς σε κάποιο μακρινό νησί.
Ας δούμε όμως αναλυτικά αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας που κάνουν πάταγο στο διαδίκτυο και ας ασπαστεί μετά ο καθένας όποια επιθυμεί.
Ο Λάντεν μας έχει αφήσει εδώ και χρόνια
Μερικοί υποστηρίζουν ότι ο Λάντεν πέθανε από παθολογικά αίτια το 2001. Ανάμεσα στη λίστα των παθήσεων που επέφεραν το μοιραίο είναι πνευμονοπάθεια, ηπατίτιδα C, διαβήτης, χαμηλή αρτηριακή πίεση και μια άσχημη πληγή στο πόδι.
Από την άλλη, υπάρχουν άλλοι που ισχυρίζονται ότι ο Λάντεν σκοτώθηκε σε επίθεση των Αμερικανών στα βουνά της Τόρα Μπόρα αλλά η είδηση του θανάτου του παρέμεινε κρυφή ώστε να ενθαρρυνθεί η συνεχής υποστήριξη για τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας αλλά και να δικαιολογηθεί η αμερικανική εισβολή στο Αφγανιστάν.
Μάλιστα το 2009 ο Ντέιβιντ Ρέι Γκρίφιν, θεολόγος και καθηγητής φιλοσοφίας, έγραψε βιβλίο για τον πραγματικό θάνατο του Λάντεν υποστηρίζοντας ότι πιθανώς να πέθανε σχεδόν αμέσως μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.
Είχε υποστηρίξει ότι οι ΗΠΑ είχαν δημιουργήσει ένα ψεύτικο βίντεο για να πείσουν το κοινό ότι ο Λάντεν ζει ακόμα για να συνεχιστεί η υποστήριξη του πολέμου κατά της τρομοκρατίας.
Αυτό είχε υποστηρίξει και σε συνέντευξή της το 2007 και η πολιτικός του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο , η οποία δολοφονήθηκε αργότερα μέσα στο ίδιο έτος αναφέροντας ότι ο Λάντεν είχε δολοφονηθεί τότε.

 
Το Ιράν, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι ο Λάντεν ήταν νεκρός εδώ και χρόνια, αλλά δημοσιοποιήθηκε τώρα ο θάνατός του για να αποσπάσει την προσοχή από τις αραβικές εξεγέρσεις.
Τέλος,  πολλοί έκαναν λόγο πως ο Ομπάμα επινόησε την δολοφονία του Λάντεν για να ενισχύσει την δημοτικότητά του και να αυξήσει τις πιθανότητες να επανεκλεγεί.
Οσάμα Μπιν Λάντεν στον… πάγο
Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έχει αναπαυθεί εις τόπο… παγερό εδώ και αρκετά χρόνια και απλά ο Λευκός Οίκος δεν ήθελε ακόμα να δημοσιοποιήσει τον θάνατό του. Όλα είναι πολιτική και μέρος ενός καλοστημένου σχεδίου βλέπεται.
Φημολογείται ότι η σορός του διατηρείται όλα αυτά τα χρόνια στον πάγο, όπως υποστήριξε και ο παρουσιαστής του Αμερικανικού talk show Άλεξ Τζόουνς και οι ΗΠΑ τον διατηρούσαν για να τον χρησιμοποιήσουν την κατάλληλη στιγμή ως πιθανό προπαγανδιστικό εργαλείο.
Ο Τζόουνς δήλωσε πως αξιωματούχος του Λευκού Οίκου του είπε το 2002 ότι ο Λάντεν είναι στην κατάψυξη και πως το θέμα του θανάτου το θα ανακύψει στο προσεχές μέλλον.
Ο Οσάμα, ο Ομπάμα και το πιστοποιητικό γέννησης
Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η ανακοίνωση του θανάτου του Λάντεν τη δεδομένη στιγμή ήταν ένας καλός αντιπερισπασμός για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από το πιστοποιητικό γέννησης του Ομπάμα.
Μπορεί μεν ο Λάντεν να έχει πεθάνει καιρό πριν, όπως λένε, αλλά ανακοινώθηκε τώρα για συγκεκριμένο σκοπό.
Μάλιστα για να σταματήσουν οι φήμες περί της κρυφής Αφρικανικής κληρονομιάς του Ομπάμα, εκείνος έσπευσε να δημοσιεύσει το πιστοποιητικό γέννησής του από την Χαβάη.
Ο Ομπάμα θέλησε με αυτόν τον τρόπο να "τιμωρήσει" τον Τράμπ που έθεσε σε αμφισβήτηση την αυθεντικότητα του πιστοποιητικού γέννησής του.
Έτσι, πέντε μέρες μετά ανακοίνωσε και τον θάνατο του Λάντεν, λένε όσοι υποστηρίζουν ότι ο Ομπάμα γεννήθηκε στην Κένυα.
Ο Λάντεν και η σχέση του με την CIA
Αυτή η θεωρία θέλει τον αρχηγό της Αλ Κάιντα να ήταν πράκτορας της CIA και να σκοτώθηκε για να μη γίνει παραέξω γνωστό.
Λέγεται ότι ο Λάντεν επιτέθηκε στους Δίδυμους Πύργους με σκοπό να δημιουργήσει μία βίαιη εικόνα του Ισλάμ.
"Η Δύση ήταν πολύ ικανοποιημένη με την δράση του Μπιν Λάντεν" υποστηρίζει ο Javad Jahangirzadeh, μέλος της Ιρανικής ασφάλειας και της επιτροπής της εξωτερικής πολιτικής, προσθέτοντας ότι η Δύση αναγκάστηκε να τον σκοτώσει με σκοπό να αποφύγει μια διαρροή πληροφοριών που είχε η οποία άξιζε περισσότερο και από χρυσάφι.
H CIA έβαλε το χεράκι της στα νέα βίντεο
Τα πέντε νέα βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και έδειχναν τον Λάντεν και τη ζωή του μέσα στο καταφύγιο δεν είναι καινούργια αλλά μοιάζουν πολύ με κάποια που είχε προβάλλει το 2007 το Πεντάγωνο.
Μάλιστα, η Washington Post ανέφερε σε δημοσίευμα ότι η CIA δημιούργησε ένα προπαγανδιστικό βίντεο, στο οποίο εμφανιζόταν ο Οσάμα μπιν Λάντεν να κάθεται κοντά σε μια φωτιά μαζί με τους συντρόφους του και να τα πίνουν.
Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ζει ανάμεσά μας
Εδώ η έκφραση που ταιριάζει γάντι για τους απανταχού συνωμότες είναι πως ο Λάντεν είναι αυτό που λένε και οι Αμερικάνοι alive and kicking.
Εκτός από τις εικασίες ότι ο Λάντεν θέλησε απλά να αποσυρθεί και έκανε μια είδους συμφωνία με τις ΗΠΑ ώστε να χαλαρώσει με την ησυχία του στη Χαβάη ή όπου αλλού κάνοντας παρέα με παλιούς γνώριμους, αρκετοί πιστεύουν ότι βρίσκεται σε μυστικό κρησφύγετο και οι ΗΠΑ τον ανακρίνουν σχετικά με το πυρηνικό οπλοστάσιο της Αλ Κάιντα.
"Είναι πιθανό ο Οσάμα Μπιν Λάντεν να το’ σκασε από το καταφύγιο και να βλέπουμε μια καλοστημένη παράσταση;", αναρωτήθηκε ευθέως ο δημοσιογράφος Γκλεν Μπεκ.
Οι φήμες ότι ο Λάντεν ζει οργιάζουν από το χάος που έχουν προκαλέσει οι πλαστές φωτογραφίες με τη σορό του που διέρρευσαν στο διαδίκτυο.
Κάτι ωστόσο που κάνει πολλούς να πιστεύουν πως ακόμα ζει ή πως έχει πεθάνει καιρό τώρα και οι ΗΠΑ απλά έχουν στήσει μια υπέροχη παράσταση.

 
Ένας βασιλικός γάμος και μια κηδεία
Κι όμως ακούστηκε και αυτό! Ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ και η  καλή του Κέιτ Μίντλετον γνώριζαν τα πάντα για την αμερικανική επιχείρηση στο Πακιστάν για αυτό το λόγο αναγκάστηκαν να αναβάλλουν για λίγο τον μήνα του μέλιτος ώστε να ανακοινωθεί πρώτα ο θάνατός του και να μην συμπέσουν με την ημερομηνία της δολοφονίας του.
Έτσι, τρέναραν το γαμήλιο ταξίδι τους για την ασφάλειά τους.
Αν και η Daily Mail ρώτησε εκπρόσωπο του Μπάκινγχαμ για αυτό η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική.
Το μυστικού τύπου ελικόπτερο
Η θεωρία αυτή θέλει το ελικόπτερο το οποίο μετέφερε τους Αμερικανούς στρατιώτες στο κρησφύγετο του Λάντεν να ήταν για μυστικό μοντέλο των ΗΠΑ που έπρεπε σκοπίμως να καταστραφεί.
Αρκετές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν έξω από το κρησφύγετο του Λάντεν έδειχναν την ουρά ενός κατεστραμμένου ελικοπτέρου που οι ΗΠΑ παραδέχτηκαν ότι ήταν δικό τους.

 
Αν και οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι χρησιμοποίησαν ελικόπτερα τύπου HH-60 Pave Hawk, η ουρά του εν λόγω ελικοπτέρου δεν μαρτυρούσε κάτι τέτοιο.
Οι Army Times ανέφεραν ότι ένα εκ των δύο ελικοπτέρων καταρρίφθηκε σκοπίμως ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι πιθανό να καταστράφηκε χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες θερμίτη.
Ένας απόστρατος αεροπόρος ειδικών δράσεων δήλωσε στην ιστοσελίδα ότι το αεροσκάφος μπορεί να ήταν "ένα ελικόπτερο ραντάρ, ένα είδος παραλλαγής των ειδικών επιχειρήσεων τύπου MH-60 Black Hawk".
Άλλες θεωρίες συνωμοσίας
*Οι ΗΠΑ προσποιήθηκαν ότι σκότωσαν τον Λάντεν στο Πακιστάν για να εισβάλλουν στη χώρα. "Ο Λάντεν σκοτώθηκε αλλού", τόνισε στρατιωτική πηγή στην Urdu daily, αλλά εφόσον οι ΗΠΑ επιθυμούν να επεκτείνουν τον πόλεμο του Αφγανιστάν και στο Πακιστάν κατασκεύασαν το σενάριο της δολοφονικής επιχείρησης.
*Ο μέχρι πρότινος νούμερο δύο καταζητούμενος της Αλ Κάιντα αλ Ζαουάχρι πρόδωσε τον Λάντεν με σκοπό να θέσει τη τρομοκρατική οργάνωση υπό Αιγυπτιακό έλεγχο. "Οι Αιγύπτιοι ήθελαν τον έλεγχο της Αλ Κάιντα από την απαρχή της σύστασή της", είπε ανώνυμη πηγή στη Σαουδική εφημερίδα al-Watan, και έδραξαν της ευκαιρίας όταν ο Λάντεν αρρώστησε στα μέσα του 2004. "Ο αλ Ζαουάχρι ήταν αυτός που έπεισε τον Λάντεν να μεταφερθούν στο Πακιστάν".
*Ο θάνατος του Λάντεν ανακοινώθηκε την ίδια ημερομηνία (1 Μαΐου) με αυτή του Χίτλερ υπονοώντας ότι οι "Πεφωτισμένοι" τους θυσίασαν σε μια από τις πιο ιερές γιορτές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου